Božić štapom bata:
Nosi suva zlata
Od vrata do vrata.
Na čija će vrata
Dat' blagoslov, zlata?
Na vaša će vrata
Prosut šaku zlata!

Narodna pesma

POGLEDAJTE
Novogodišnja čestitka
Želimo vam 365 dana samo dobrih vibracija, pravih ukusa, lepih inspiracija. Želimo da u narednoj godini ne kuvate kad ne morate, ali da se hranite zdravo ... i da svaki dan upotpunite čašom dobrog vina... Neka vam 2013. godina bude ukusnija, veselija i srećnija i zdravija!
Božićni prebranac
Božićna trpeza, prema narodnom shvatanju, treba da bude obilna i bogata... Zato je ručak raskošno pripremljen: na stolu su razne đakonije: od česnice, vina, ribe, turšije, kupusa do raznih salata i priloga, među kojima se nalazi i prebranac. Pripremite ga prateći naše instrukcije!


PREPORUČUJEMO
Cuvée No.1 2008, Vinarija Zvonko Bogdan Cuvée No.1 2008, Vinarija Zvonko Bogdan
Praznici su pravo vreme za zdravicu uz čašu dobrog vina! Zato nazdravite Božiću ili jednostavno svakom novom januarskom danu! Naša preporuka je Cuvee No.1 koje na prazničnu trpezu stiže pravo sa obala Palićkog jezera.
Niko nema što Srbin imade Niko nema što Srbin imade
Da je januar mesec u godini kada ima najviše povoda za slavlje, govori i praznični kalendar koji ne prestaje onog dana kada ukućanima i bliskim osobama poželimo „Mir Božji“. Plejada januarskih praznika tek sledi...
Svetovido drvo – badnjak Svetovido drvo – badnjak
Poseban deo naše tradicije odnosi se na drvo, badnjak. Tradicionalno, za Božić se seče grana hrasta, koji je kod Slovena oduvek bio sveto drvo. Mladi hrast je spaljivanjem davan ognju radi nove godine, a pregršti varnica bacanih u nebo su najavljivale plodnu godinu...
 
Mercator Premium, Masarikova 5, Palata Beograđanka, Beograd | 011 3333 614
| By headmade.rs